Jag har min konstnärliga utbildning från Nyckelviksskolan på Lidingö, och jag har arbetat som aktiv konstnär och konst-hantverkare i snart femton år. Under dessa år har jag sålt och ställt ut mina frukter och tavlor flera gånger om året och har hela tiden haft en god försäljning. 

Ett urval av de utställningar och mässor jag medverkat vid:

Konsten i centrum ,Täby.

Konst eller konstigt, Skärholmen.

Slotten i Örebro, Kalmar och Taxinge. 

Galleri Riddaren i Gamla Stan i Stockholm.

Stockholms konstsalong 2004.

Konsthantverk och Designmässan i Båstad

Varje sommar säljer jag mina konstfrukter i Hjo och Båstad.

Jag har utsmyckat matsalen i Mariannelunds folkhögskola och sålt frukter till Örebro sjukhus och olika konstföreningar, däribland en större försäljning till Gnosjö kommuns konstförening.


Grundmaterialet till konstfrukterna och insekterna samlar jag in på svenska havsstränder. Stenar formade av havet, gamla spikar från vrakgods, små vackra grenar och drivved. Som bakgrund till frukterna och insekterna använder jag konstfullt målade träbakgrunder eller noga utvald drivved.
På stenen skulpterar jag blad och detaljer i finbetong samt bygger delvis på stenen för att få önskad fruktform.

Jag målar frukterna i en blandteknik olja och akryl, samma teknik som man målar  tavlor på duk i. Frukterna är lackade för att få den dunkla lystern hos ett fruktskal.
Svamparnas undersida och en del detaljer på insekterna skulpterar jag i en pappersbaserad konstlera för att kunna göra små fina detaljer och mönster.
Naturliga hål i stenen blir insektsskador.

Jag målar även tavlor på träbakgrund  och på dessa finns alltid en liten insekt eller frukt  av strandsten.  Tavlorna målar jag i acrylfärger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka